menu close menu

Machiajul de seara – smokey eyes –

2cbe703dadf3818d1cd1799e9cf40e21_1_large

Machiajul de seara permite multa fantezie, imaginatie, precum si accentuare. Spre deosebire de cel de zi, machiajul va fi mai pronuntat, mai evident. Lumina artificiala este mult mai slaba si necesita culori mai intense, trasaturi mai accentuate.

Ochii se pot contura cu un creion dermatograf sau cu tus, se pot folosi farduri inchise la culoare, in combinatie cu cele deschise (pentru a crea efect de stralucire).

 

In trend se afla machiajul smokey eyes, care a evoluat usor de la negrul intens, la alte culori, care folosite in degrade si bine blenduite ofera acelasi aspect de ochi fumurii. Singura problema in efectuarea unui astfel de machiaj este experienta. Aplicarea culorilor inchise este mult mai greu de controlat. Machiajul se realizeaza si in functie de culoarea ochilor. Ochii caprui se inteleg bine cu verdele, maro-ul, mov-ul, dar in general, ochii caprui nu sunt deloc pretentiosi. De retinut ar fi ca o nuanta calda scoate in evidenta o nuanta rece si invers.

Ochi albastrii pot fi evidentiati prin roz, maro, bej, auriu, crem, gri, argintiu, mov, lila, pruna si violet. De evitat ar fi verdele. Pentru ochi albastrii fumurii sau gri, se recomanda nuantele de albastru ichis, negru si tonurile naturale.

Pentru ochii verzi exista mov-ul, violetul, pruna dar si auriul, maro-ul sau chiat tonurile de verde inchis. De evitat ar fi verdele asemanator cu cel al ochilor precum si albastrul.

Pentru ochii negrii se pot folosi nuante de bej, auriu, maro, dar lor li se potrivesc toate culorile. Sunt cei mai putin pretentiosi si pot fi scosi in evidenta usor, chiar si cu negru!

Machiajul de seara are in vedere atat ochii cat si alte aspecte ale fizionomiei. Lumina este de asemenea importanta, evenimentul, tinuta clientei precum si personalitatea acesteia.

Timpul de realizare pentru un machiaj de seara variaza in functie de complexitatea lui, intre 60 si 90 de minute.

Dana Dragomir

Comments

comments

06-05-15 | 0 comments | in Make-up

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>